Jaguar Land Rover viert platina jubileum koningin Elizabeth

Jaguar Land Rover neemt deel aan de jubileumviering van koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk. De Britse merken zorgen voor 26 modellen die meerijden met de Platinum Jubilee Pageant op zondag 5 juni. Ter gelegenheid van het 70-jarige regeerjubileum van koningin Elizabeth schenkt Land Rover ook een nieuwe Defender 130 aan het Britse Rode Kruis.

Technici van Land Rover zullen samenwerken met vertegenwoordigers van het Britse Rode Kruis, waarvan koningin Elizabeth beschermvrouwe is, om de Defender 130 aan te passen voordat die later dit jaar in gebruik wordt genomen. Land Rover steunt het Internationale Rode Kruis (IFRC) al sinds 1954 en is trots om de relatie met ‘s werelds grootste humanitaire organisatie te kunnen voortzetten.

Chris Davies, Head of Response IFRC: “We are delighted to be receiving the Defender 130 and look forward to working with the team at Land Rover to modify this over the coming months. As the longest version of this vehicle ever produced, we will be able to utilise the increased capacity to incorporate new and unique features that will better support our emergency response and ambulance support work. The vehicle’s off-road capabilities will give us the freedom to access remote areas and reach people affected by emergencies and disasters across the UK.”

Met de Platinum Jubilee Pageant van koningin Elizabeth, de grote feestelijke parade door Londen op zondag 5 juni, wordt de creativiteit en vindingrijkheid gevierd van de mensen uit het Verenigd Koninkrijk en het Britse Gemenebest (Commonwealth) tijdens haar 70-jarige regeerperiode. Twee geliefde Land Rover Defenders van koningin Elizabeth nemen deel aan de parade, evenals drie modellen van Jaguar en Land Rover die te zien waren in James Bond-films en een reeks zeldzame Jaguar convertibles, waaronder een door de Union Jack geïnspireerde E-type Series 1 Roadster uit 1965 die door Jaguar Classic Works is gerestaureerd en gemodificeerd.

Chris Thorp, Chief of Staff Jaguar Land Rover: “It is a true honour for our vehicles to play a part in this momentous occasion to mark Her Majesty’s Platinum Jubilee. As the UK’s longest reigning monarch, Head of the Commonwealth, patron of more than 600 charities as well as a mother, grandmother and great grandmother, the Queen is a remarkable role model, and we are delighted to celebrate with her today.”

Een ander belangrijk model dat deelneemt aan de parade is de allereerste Land Rover die werd onthuld op de AutoRAI in 1948. In het kader van de transitie naar een volledig elektrische toekomst rijdt er ook een Jaguar F-PACE Electric Hybrid (PHEV) mee in een speciale kleurstelling die is ontworpen in samenwerking met drumsensatie Nandi Bushell, evenals een volledig elektrische Jaguar I-PACE uit de E-Trophy-raceserie.

De kleurrijke stoet legt een route van drie kilometer af langs The Mall en Buckingham Palace, dezelfde route als bij de kroning van koningin Elizabeth zeventig jaar geleden. Meer dan 10.000 vrijwilligers vieren elk van de zeven decennia van haar regeerperiode door middel van kunst, muziek, theater en dans. De modellen van Jaguar en Land Rover zijn tijdens de parade te zien met merkfans en bekende passagiers of bestuurders, variërend van Bear Grylls tot Joan Collins.

De band van de koninklijke familie met Land Rover begon toen het honderdste productiemodel in 1948 werd gepresenteerd aan de vader van koningin Elizabeth, koning George VI. In 1953 werd een pre-productiemodel van de Land Rover Series I 86 inch voor het eerst gebruikt door de koningin en de hertog van Edinburgh rond Balmoral Castle en door koningin Elizabeth op het landgoed van Birkhall.

Vele jaren later werd deze Land Rover ongebruikt in een garage ontdekt door Prins Charles, die zich inzette voor de restauratie ervan. Met hulp van een team leerlingen van Land Rover werd het voertuig in zijn oorspronkelijke staat hersteld. Deze Land Rover staat nu in de Pringle Garage in Ballater.

De historische Land Rover Series I 86 inch neemt ook deel aan de parade, met James Brittain-McVey achter het stuur. De jonge leadgitarist van The Vamps is zijn hele leven al groot fan van de Land Rover Defender. Hij is dan ook zeer enthousiast over de nieuwe Defender.