Elegantie en comfort: Range Rover Velar biedt nu nog meer keuze

Land Rover maakt de Range Rover Velar nog aantrekkelijker met tal van visuele en technische vernieuwingen. Zo kunnen kopers van een Range Rover Velar die de auto nog verder willen personaliseren en exclusiever willen maken nu ook kiezen uit veertien zeer onderscheidende kleuren uit het SV Bespoke Premium Palette en een persoonlijke tint laten mengen via het Match To Sample-programma. Specifiek ontwikkelde tinten – zoals Tourmaline Brown Ultra Metallic – zijn leverbaar in hoogglans en satijnglans.

Amy Frascella, Director Colour and Materials, Land Rover zegt: “Customers looking to specify something special and more personalised can select from our Land Rover SV Bespoke paint colours, featuring unique, technical hues and finishes.”

 

Nieuwe technologieën voor modeljaar 2022 zijn gericht op het comfort en het welzijn van de inzittenden. Het nieuwe Cabin Air Purification Plus-systeem bouwt voort op het bestaande Cabin Air Ionisation met PM 2.5 filter en zorgt ervoor dat de lucht in het interieur nóg schoner is: het CO2-gehalte van de lucht wordt gereguleerd en het is mogelijk om de lucht in het interieur al voor vertrek te reinigen*. Bovendien introduceert Land Rover nieuwe functies van de rijassistentiesystemen en ‘Software-Over-The-Air’-updates (SOTA) in de Range Rover Velar, voor meer gebruiksgemak en betere ondersteuning.

 

Cabin Air Purification Plus maakt zijn debuut in de Range Rover Velar en zorgt voor een betere luchtkwaliteit voor alle inzittenden. Het systeem bouwt voort op het bestaande Cabin Air Ionisation met PM 2.5 filter-systeem en optimaliseert de luchtkwaliteit in het interieur door automatisch frisse buitenlucht toe te voeren wanneer de sensors van het systeem een te hoog CO2-gehalte signaleren*. Dat kan voorkomen wanneer gedurende langere tijd de luchtrecirculatiefunctie in de auto actief is in een gebied waar de buitenlucht vervuild is of wanneer wordt gereden met meerdere passagiers. Een te hoge concentratie van CO2 kan sufheid veroorzaken, waardoor de aandacht van de bestuurder verslapt. Deze functie dient daarom zowel het welzijn van de inzittenden als de verkeersveiligheid.

 

Ook nieuw is de Purify Cycle-functie, waarmee de bestuurder een luchtreinigingscyclus in de Velar kan inplannen. Die wordt dan uitgevoerd door de ventilatoren van de climate control en de luchtrecirculatiefunctie in de auto, als onderdeel van het pre-conditioningsysteem. De bestuurder hoeft alleen zijn geplande vertrektijd in te voeren via de Land Rover Remote App of het infotainmentsysteem. Daarmee programmeert hij automatisch het pre-conditioningsysteem en de luchtreinigingscyclus, de Purify Cycle. Zo zorgt hij dat de lucht in het interieur schoon en fris is voor vertrek. Inzittenden kunnen de luchtkwaliteit in het interieur én die van de buitenlucht voortdurend controleren via het centrale touchscreen en ze kunnen de Purify-modus activeren wanneer ze dat nodig vinden.

 

De Range Rover Velar is nu beschikbaar met een nog uitgebreider aanbod aan geavanceerde rijassistentiesystemen (ADAS, Advanced Driver Assistance Systems), met standaard achteruitrijcamera en de nieuwe optie van Adaptive Cruise Control met Steering Assist†. Die laatste verhoogt het rijcomfort voor de bestuurder, vooral op lange snelwegritten, doordat het, met subtiele ingrepen in de besturing en gas en remmen, de auto in het midden van de rijstrook houdt en de vooraf ingestelde afstand tot de voorligger aanhoudt. Deze functie is standaard op de R-Dynamic HSE en onderdeel van het optionele Driver Assist Pack.

 

Carrosseriekleuren van SV Bespoke

Kopers van de Range Rover Velar kunnen nu ook kiezen voor de speciale, verfijnde en technisch geavanceerde carrosseriekleuren van Land Rover SV Bespoke, zoals de Premium Palette-kleuren en de Match To Sample-kleuren.

 

De SV Bespoke Premium Palette-kleuren, waaronder Tourmaline Brown, Amethyst-Grey Purple en Petrolix Blue, geven kopers de mogelijkheid om hun Velar nog verder te personaliseren met een perfecte, met de hand afgewerkte speciale carrosseriekleur. Elke kleur heeft een ongekende diepte en is ontwikkeld om het moderne design van deze onderscheidende SUV nog verder te versterken.

 

De overtreffende trap van personalisatie is de SV Bespoke Match To Sample-service, waarmee klanten hun eigen specifieke kleur kunnen laten samenstellen en aanbrengen op basis van een kleurvoorbeeld of staal die ze zelf aanleveren.

 

De SV Bespoke-carrosseriekleuren worden verwerkt en aangebracht in het SV Technical Centre, waar de modernste methoden en processen voldoen aan de strengste milieunormen. Jaarlijks bespaart het centrum 2,6 miljoen liter water door de toepassing van technologie die gebruikmaakt van droge filters van gerecycled karton. En de slimme ovens besparen een hoeveelheid elektriciteit die gelijk staat aan het stroomverbruik van ruim 65.000 huishoudens.

 

Voor alle versies van de Range Rover Velar neemt de nieuwe kleur Ostuni Pearl White de plaats in van Yulong White en het elegante Lantau Bronze is nu leverbaar voor alle uitvoeringen.

 

Infotainment en connectivity

Het minimalistische design van de Range Rover Velar wordt benadrukt door de fraai geïntegreerde digitale schermen van het state-of-the-art infotainmentsysteem Pivi Pro Connected. Het intelligente en intuïtieve systeem transformeert de digitale beleving in de Velar. Pivi ProΔ is ontwikkeld met gebruiksgemak als uitgangspunt, met een eenvoudige interface die de hoeveelheid handelingen beperkt in het belang van de verkeersveiligheid. Heldere graphics en supersnelle reacties zijn mogelijk dankzij een nieuwe, elektronische architectuur. Daarmee zijn de schermen en het navigatiesysteem binnen enkele seconden klaar voor gebruik, mede dankzij een specifieke energiebron. Dankzij toegang tot software-updates ‘over-the-air’ (SOTA) is een bezoek aan de dealer voor een update niet langer nodig.

 

Een van die SOTA-updates die de Range Rover Velar in 2021 ontvangt, is draadloze Apple CarPlay®**. Draadloze Android Auto™ is tegelijk beschikbaar**.

 

De Range Rover Velar is leverbaar vanaf € 75.816.

 

* Alle emissie- en verbruikscijfers en de actieradius van elektrische voertuigen (EV) zijn gecombineerd EU - WLTP (TEL). N.B.: de cijfers voor de actieradius van EV’s zijn berekend voor een productieauto op een gestandaardiseerde route. In de praktijk kan de actieradius worden beïnvloed door de staat van de auto en de accu, de gereden route, de rijstijl en de omstandigheden. De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests, uitgevoerd door de fabrikant en in overeenstemming met de EU-wetgeving en zijn alleen bedoeld om vergelijking mogelijk te maken. Resultaten kunnen in de praktijk afwijken. Cijfers voor CO2-emissie, verbruik en actieradius kunnen variëren onder invloed van rijstijl, omstandigheden, belading, gemonteerde wiel- en bandenmaat en accessoires.

** Het is de bedoeling dat draadloze Apple CarPlay® en Android Auto™ later dit jaar beschikbaar komt als onderdeel van een draadloze software-update voor alle uitvoeringen van de Range Rover Velar. Dan zijn de functies beschikbaar via een SOTA-update voor alle met Pivi en Pivi Pro uitgeruste uitvoeringen van de Range Rover Velar. De ontwikkeling en beschikbaarheid van software is onderhevig aan wijzigingen in planning en ontwikkeling; data kunnen dus worden gewijzigd.

Δ Pivi Pro is standaard op de Range Rover Velar

† Adaptive Cruise Control met Steering Assist is leverbaar als onderdeel van het Driver Assist Pack en standaard voor de R-Dynamic HSE